ABBA – STORYN OM MAMMA MIA!

Anni-Frid Lyngstad

Benny Andersson

Björn Ulvaeus

AGNETHA FÄLTSKOG

Ola Lager © Premium Rockshot

ABBA är en av världens mest framgångsrika och älskade popgrupper genom tiderna. Under åren 1973 till 1982 sålde Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog miljontals album och toppade listorna världen över. Deras tidlösa låtar och oförglömliga musik är lika populära nu som då.

Klicka för mer info

MAMMA MIA!

LÅTEN (1975)

Mamma Mia är öppningslåten på ABBAs tredje och självbetitlade album, och deras första listetta efter vinnarlåten i Eurovision, Waterloo. Singeln gjorde bandet till superstjärnor och toppade listorna över hela Europa och Australien, och gav en föraning om den fenomenala framgång som skulle följa.

Klicka för mer info

MAMMA MIA!

MUSIKALEN (1999)

Producenten Judy Craymers vision om en musikal som baseras på ABBAs låtar blev verklighet när MAMMA MIA! hade premiär i Londons West End efter manus av Catherine Johnson. Musikalen har idag setts av över 60 miljoner besökare runt hela världen.

Klicka för mer info

MAMMA MIA!

FILMERNA

Filmatiseringen av musikalen med bl a Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård och Amanda Seyfried slog publikrekord och blev då tidernas mest framgångsrika och sedda filmmusikal. Filmen spelades in på den idylliska ön Skopelos, som också inspirerade till miljön för Mamma Mia! The Party.

Sommaren 2018 hade uppföljaren Mamma Mia! Here We Go Again premiär och gör nu succé över hela världen.

Klicka för mer info

MAMMA MIA!

PARTYT (2016- )

Sedan premiären i januari 2016 i Stockholm, har originalproduktionen av Mamma Mia! The Party spelat för fulla hus. Succén fortsätter på The O2 i London och nu är dags för nästa kapitel när vi slår upp dörrarna i Göteborg!